neděle 22. března 2015

12. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. 



Tentokrát vám místo úvodu nabídnu k zamyšlení film o velmi zajímavém člověku, kterého přezdívali "spící prorok". Tento člověk se jmenoval Edgar Cayce a jeho životní příběh je jedna obrovská fascinující záhada... 





Inu vzhledem k tomu, že Slunce by se mělo nacházet ve fázi minima své aktivity, poněkud silná erupce...

Nebe nad Českem rozzářila polární záře

Noční nebe ze 17. na 18. března na několika místech v Čechách a Moravě rozjasnila polární záře. Dobře rozenatelná polární záře je přírodní úkaz v našich končinách vskutku nevídaný. Včera se tato nezvyklá podívaná naskytla obyvatelům Moskvy a dalších ruských měst.

Myslím, že identickou zprávu jsem tu měl i loni :-) Takže letos stejný rekord na severním pólu a na jižním taktéž...

Severní pól taje. Letos tam vědci naměřili nejméně ledu od roku 1979

Severní ledový oceán letos zamrzl nejméně za poslední čtyři desetiletí.
Padl i dosavadní rekord z roku 2011. Ledová plocha byla menší o 130 tisíc čtverečních kilometrů.
Na Antarktidě naopak ledu přibývá, přesto ne dost na to, aby to zabránilo celosvětovému úbytku ledu.

Severozápadní část Francie zalil příliv století: z Mont Saint-Michel je ostrov!

Mimořádně vysoký jarní příliv je přímým důsledkem efektu superměsíce v souvislosti s pátečním zatměním Slunce. Klášter Saint-Michel tak odřízla od pevniny vodní zeď vysoká jako čtyřpatrová budova.

Velký hadronový srážeč by mohl ulovit černé díry a paralelní vesmíry

Příznivci věčného kvantového vesmíru očekávají objevení černých mikroděr při srážkách v vylepšeném LHC. Pokud uspějí, tak prokáží existenci extra dimenzí, paralelních vesmírů, podpoří teorii strun a vyřeší informační paradox černých děr.


Záhadná mohyla na Sibiři

Během expedice na Altaj v údolí Salbyk (60 km severozápadně od města Abakan v Chakássii), objevili archeologové v roce 1950 mohylu, která se nazývá „Velký Salbykský kopec“.




Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • Kvadratura Uranu s Plutem. Tento aspekt působí globálně a způsobuje prudké situační zvraty. Odráží společenské a sociální pozadí a může na této úrovni prohlubovat krizové jevy. Ve vědě pak může přinést nové a překvapivé objevy.
  • Ve čtvrtek začne působit kvadratura Venuše s Jupiterem. Přináší nesoulad mezi láskou a legitimitou a přehnané materiální choutky. Do osobního života vnáší nepořádek. Konec týdne bych rozhodně nedoporučoval pro vstup do manželství.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat