neděle 29. března 2015

13. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Přiznám se, že minulý týden nějak nic nezaujalo. Samozřejmě do médií zavanul "čerstvý vítr" v podobě letecké katastrofy. Jaké to štěstí babrat se v tom jaká to byla hrůza... Jen škoda, že údajný strůjce neštěstí nebyl aspoň trošku terorista. Bylo by ještě lépe. No třeba vyhrabou v jeho nočním stolku výtisk koránu nebo pohlednici z Moskvy a bude zase dobře, neb bojovat proti depresi a sebevraždám nemá jaksi ten správnej "drive" je to takové nějaké nedomrlé...

Další lidovou taškařicí je "Dragoon Ride" - americká podoba jakéhosi podivného alegorického průvodu, mající za cíl vazalským zemím přiblížit vizi nezadržitelnosti expanze USA směrem na barbarský východ. Prostě americká vojska jedou a jedou a jedou a jedou a jedou a jedou... Dál a dál močálem černým, na věčné časy a nikdy jinak. Ovšem i tato masopustní legrace už zabaví média a je tu český národ rozdělený na dvě půlky pro a proti. Losnu, nebo Mažňáka?


Naštěstí je konečně jaro! 




Jízda v protisměru

(projev pronesený 28. 3. 2015 na demonstraci na Václavském náměstí)
Lenka Procházková
V listopadu 1989 se Václavské náměstí zaplnilo lidmi, kteří už odmítli tolerovat normalizovaný život a chtěli se vrátit k idejím Pražského jara. Pod dohledem patrona české země svatého Václava dali normalizátorům výpověď. Jiný Václav, který je zatím svatořečen jen americkým kongresem, nám tehdy slíbil, že obrodný proces, uložený dvacet let v mrazáku, zase rozmrazíme. Brzy však zjistil, že k tomu nemá požehnání ze Západu. A tak se věnoval „smysluplnějším“ vizím, jejichž naplnění může dnes sledovat alespoň z fasády Národního muzea.

Češi nad 55 let se řítí do stále větších dluhů

Přibývá Čechů nad 55 let, kteří se řítí do dluhů a nejsou schopni je splácet. Zatímco v roce 2010 tato skupina obyvatel dlužila v krátkodobých půjčkách 55,7 miliardy korun, předloni již 68,8 miliardy korun a loni to už bylo 71,6 miliardy korun. A co hůře, narůstá i objem úvěrů, které nejsou schopni vracet.

Záhadné Serapeum: koho Egypťané pohřbívali v gigantických žulových truhlách?

Jednou z nejzáhadnějších památek starověkého Egypta je podzemní pohřebiště Serapeum v Sakkáře. Jde o stovky metrů dlouhý tunel s 24 bočními komorami. V každé z nich se nachází obrovský žulový sarkofág s víkem, který dohromady váží 100 tun! Dodnes nelze s jistotou určit, kdo v nich byl pohřbíván a jak je dokázali staří Egypťané s tak dokonalou precizností vytvořit.


Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • Kvadratura Uranu s Plutem. Tento aspekt působí globálně a způsobuje prudké situační zvraty. Odráží společenské a sociální pozadí a může na této úrovni prohlubovat krizové jevy. Ve vědě pak může přinést nové a překvapivé objevy.
  • Pouze v pondělí působí kvadratura Venuše s Jupiterem. Přináší nesoulad mezi láskou a legitimitou a přehnané materiální choutky. Do osobního života vnáší nepořádek. Konec týdne bych rozhodně nedoporučoval pro vstup do manželství.
  • Od čtvrtka působí kvadratura Slunce s Plutem. Je to krizový aspekt vyvolávající v lidech i společnosti sebedestruktivní tendence. Pod jeho vlivem si lidé hledají obraz nepřítele který může za všechno, staví se nepřátelsky k sexu i ostatním přirozeným potřebám.
  • V sobotu pozor na úplněk!
Share:

0 komentářů:

Okomentovat