neděle 20. března 2016

11. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Největší událostí týdne, který dnes končí, je v každém případě začátek astronomického jara. Slunce ráno v 5:30 h vstoupilo do znamení Skopce - začalo jaro.
Fotografie níže pak demonstrují skutečnost, že s Bestií vstáváme nehorázně brzo, neb je nutné se ještě před prací vykoupat... Koupe se tedy Bestie, já zatím ne...







Jedná se vůbec o první nález psovité šelmy se zachovalým mozkem z doby pleistocénu.  Exkluzivní video a obrázky ukazují pitvu mumie štěněte psa, nalezenou v místech, které jsou považované za zbytky projevů lidské činnosti v okrese Ust-Yansky na Sacha - Jakutsku - na strmém břehu řeky Syalakh. Tělo bylo zachované po dobu 12 400 let díky bahnu permafrostu, v kterém bylo zabaleno.
Štěně zahynulo v lavině stejně jako jeho sourozenec, který byl objeven v roce 2011. V blízkosti byly objeveny i nástroje vyrobené z kostí a kosti zvířat se stopami porážky a ohně, což vede k teorii, že štěňata mohla být domácí mazlíčci.
Článek nemůže být přeložen, je chráněn autorskými právy.


VRCHOL A DNO SVĚTA

Touha člověka po dobrodružství nezná hranic, stejně jako extrémy, kterých lidé poháněni objevitelskou vášní dosahují. Některé limity už ale nikdy nebudou překonány. Pokořitelé nejhlubšího i nejvyššího bodu světa mají kromě posedlosti adrenalinem a bezmezné oddanosti dobyvatelským pudům jedno společné.Jejich legendární expedice provází Rolex. Symbol luxusu, v Čechách tolik spjatý s rodinným Hodinářstvím Bechyně, tak odhalil svou méně známou dobrodružnou stránku.


Na americko-mexické hranici zabíjel Cyklon B, může jít o tisíce obětí

Na americko-mexické hranici již v dvacátých letech minulého století řešili problém jak "vyčistit" migranty. Ve Spojených státech byla širocena rozšířena obava z nemocí přinesených migranty z ciziny.


V hrobce Tutanchamona jsou skryté místnosti, oznámili Egypťané

Káhira - Je téměř jisté, že za zdmi hrobky faraona Tutanchamona v egyptském Luxoru jsou dvě dosud neznámé místnosti. Oznámil to dnes egyptský ministr pro památky Mahmúd Damátí.
Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/je-temer-jiste-ze-v-hrobce-tutanchamona-jsou-skryte-mistnosti-20160317.html



Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • Kvadratura Uranu s Plutem. Způsobuje zvraty a změny v politickém systému, případně i na úrovni civilizace.
  • Kvadratura Jupiteru se Saturnem. Aspekt způsobuje ochromení vůle, pesimismu. Lidi činí závislými na prvcích osudu, které se vymykají osobním plánům.
  • Opozice Venuše s Jupiterem - období není vhodné pro uzavírání manželských svazků, aspekt vyvolává sklony k nevěrám a  vnáší zmatky do citového života.
  • Od středy bude působit kvadratura Venuše s Marsem. Kvadratura vyvolává spory mezi pohlavími. Způsobuje nevěru. Zodpovídá i za náladovost. Aspekt ohrožuje kardiaky.
  • Od čtvrtka začíná působit opozice Jupiteru s Neptunem. Aspekt obecně narušuje harmonii v životě i společnosti. V lidech vyvolává fixaci na materiálno, dochází k odloučení od svého středu, od svého skutečného já.
  • Pozor na středeční úplněk...
  • Pro celý rok 2016 pak platí i následující...
    Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat