neděle 5. června 2016

22. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden mne zaujalo především to, jak zafungovala velká kvadratura planet. Posílená kvadratura Saturnu s Neptunem potvrdila varování před nebezpečími spojenými s vodním živlem. Excesy počasí se České republice naštěstí zatím vyhnuly.

Clematis...




LN: M. Anders: Každý čtvrtý Čech trpí duševní poruchou

Podle předsedy České psychiatrické společnosti a zástupce přednosty Psychiatrické kliniky VFN v Praze Martina Anderse je duševní zdraví Čechů srovnatelné se Západem. Asi 27 % obyvatel v průběhu jednoho roku prodělá duševní poruchu, již je třeba léčit. V rozhovoru pro Lidové noviny řekl, že s užíváním alkoholu vznikají další následky, nejenom v oblasti duševního zdraví.


Vědci našli nejstarší civilizaci na světě

Skupina vědců z Archeologické služby a Institutu archeologie Indie získali nové údaje, potvrzující skutečnost, že Indická (Harappská) civilizace svou dobou existence předcházela Starému Egyptu a Mezopotámii. Píše o tom briský Daily Mail s odkazem na vědecký časopis Scientific Reports.

Podle vědců hrozí americkému západnímu pobřeží katastrofální zemětřesení (+ video)

Zlom San Andreas může zanedlouho vyvolat obrovskou seismickou aktivitu. Vědci varují, že vzhledem k více než stoletému růstu napětí podél zlomu je další ničivé zemětřesení velmi pravděpodobné.


Vesmír se rozpíná rychleji, než se očekávalo

Jako by nestačilo, že se rozpínání vesmíru zrychluje. Dokonce se rozpíná rychleji, než jsme si doteď mysleli! Může za to temná energie, temné záření nebo temná hmota?


Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • Kvadratura Jupiteru se Saturnem. Aspekt způsobuje ochromení vůle, pesimismus. Lidi činí závislými na prvcích osudu, které se vymykají osobním plánům.
  • Opozice Jupiteru s Neptunem. Aspekt obecně narušuje harmonii v životě i společnosti. V lidech vyvolává fixaci na materiálno, dochází k odloučení od svého středu, od svého skutečného já.
  • Kvadratura Saturnu s Neptunem. Aspekt obecně symbolizuje rozklad, hroucení jistot. Lidé pod vlivem aspektu nejsou schopni rozeznat realitu od iluzí. Tradičně pak aspekt symbolizuje nebezpečí spjatá s vodním živlem.
  • Do čtvrtka trvá opozice Slunce se Saturnem. Přináší rozpor mezi vůlí, touhou a realizací. Plány se nedaří, vůle jako by narážela na zeď. Aspekt vyvolává náhlé situační zvraty. Pozor na neurotické či psychosomatické onemocnění. Způsobuje i zmatky v politice.
  • Do střed opozice Venuše se Saturnem nepřeje partnerskému životu, lidé pociťují věrnost jako okovy.
  • Do středy působí kvadratura Slunce Slunce s Jupiterem. Lidé neznají míru. Jsou samolibí, sobečtí. Nejsou schopni správně vyhodnocovat situaci. Mrhají šancemi, finančními prostředky. Nebezpečí naprosto fatálních chyb ohrožujících osud.
  • Do středy trvá kvadratura Venuše s Jupiterem. Vyvolává nestabilitu v partnerském životě, pomluvy, násilí ve vztahu.
Pro příští  týden je evidentní, že nám planety nepřejí až do poloviny týdne. 
  • Pro celý rok 2016 pak platí i následující...
    Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat