neděle 4. září 2016

35. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden mne asi nejvíc zaujala zpráva, konstatující průchod nezjištěného velkého asteroidu 2016 QA2 v relativní blízkosti Země. Zkrátka a dobře astronomové zjistili jeho přítomnost až když Zemi minul. Zase těsně vedle...


Horská bouda





Egypt: Mýtická Osirisova hrobka nalezena

Je to pozoruhodné.
Španělsko-italský archeologický tým v Egyptě našel starověkou reprodukci legendární Osirisovy (Usirovy) hrobky, který byl bohem zemřelých v egyptské mytologii, v pohřebišti Sheikh Abd el-Qurna, na Západním břehu v Thébách.







Vrbanac – ztracené město

Jiří Matějka
Nejodvážnější historici tvrdí, že Vrbanac prosperoval před 5.000 lety. Toto období je spojováno se Slovany.
Staré město vysoko na útesu nedaleko Zagrade je jedním z nejtajemnějších míst v Bosně. Dodnes jsou vidět staré schody, terasy a sklepení. Do podzemního města vyzdobeného zlatem existoval vstup z nedaleké vesnice. Dodnes je místo odborně neprozkoumané. Expedice časopisu WM magazín a Nový cestovatel z.s.


Dosti zajímavý článek a videa:

Skrývá tajemný ostrov "oko" v Argentině cizí základnu? Kickstarterový projekt zkoumající bizarní rotující ostrov zahájen


  • "Oko" lze nalézt na Google maps pomocí souřadnic: 34 ° 15'07.8'S 58 ° 49'47.4'W
  • Oko je ve tvaru dokonalého kruhu a říká se, že otáčí kolem své osy
  • Někteří výzkumníci věří, že to je vrcholek cizí podvodní základny


Neklid pod Islandem: Chystá se exploze velkého vulkánu Katla?

2.9.2016 – Stanislav Mihulka
V dohledné době by mohlo dojít k výbuchu štítového vulkánu Katla na Islandu. Hrozí mrak sopečného popelu i katastrofální záplavy.



Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Kvadratura Saturnu s Neptunem. Aspekt obecně symbolizuje rozklad, hroucení jistot. Lidé pod vlivem aspektu nejsou schopni rozeznat realitu od iluzí. Tradičně pak aspekt symbolizuje nebezpečí spjatá s vodním živlem. 
  • Ještě v pondělí působí Slunce se Saturnem dává protichůdné touhy a prohry, vůle jakoby narážela na zeď. Aspekt vyvolává prudké situační zvraty. 
  • Do pátku Slunce v opozici s Neptunem vyvolává konflikt mezi vůlí a ideálem. Svádí k podvodům a zradě v lásce. Lidé se honí za přeludy, jsou hyperemotivní a snadno ovlivnitelní.
  • Kvadratura Slunce s Marsem. Při tomto aspektu lidé plýtvají energií, mají sklony riskovat a ohrožují svou činností vlastní život.
  • Od pátku začne působit kvadratura Venuše s Plutem. Aspekt destabilizuje milostný život a přeje pouze SM založeným párům.
Pro celý rok 2016 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat