neděle 25. září 2016

38. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden mne nejvíc zaujal návrat příjemně letního počasí. Po pravdě snad ani nepamatuji takto krásný, teplý závěr září. Nu a samozřejmě jsem zvědavý co nám NASA prozradí o Jupiterově měsící Europa.

Leknín...
Bestie s paničkou...



Je kulový blesk portálem do jiného vesmíru?

Kulový blesk je divný. A to nejen jeho nečekanými rozmary, díky kterým zůstává záhadným jevem, ale také dalšími podivnými aspekty jeho chování.

Například:
  • Může pohybovat nezávisle na prostředí, například klouže po povrchu letadla pohybujícího se rychlostí mnoha stovek kilometrů za hodinu, aniž by byl ovlivněn vysokou rychlostí pohybu vzduchu.
  • Může se pohybovat přes okna a stěny bez zábran.
  • Tím někdy nezpůsobí žádnou škodu, a jindy velké škody.
  • Zdá se, že existuje malá nebo žádná korelace mezi jeho vzhledem (velikost, barva, světelnost) a energií, kterou vyzařuje.

Většina současných teorií o kulové blesku bojuje s vysvětlením alespoň některých z výše uvedených bodů. Nyní Peter Sturrock , emeritní profesor aplikované fyziky na Stanfordské Universitě, navrhl teorii, která se zdá být dosti "z jiného soudku": kulový blesk je jen portál k jinému "prostoru", jehož prostřednictvím k nám proudí energie - stejně jako elektrický rozvaděč ve vašem domě není zdrojem energie, ale jen portem pro energii odjinud.

Sturrock říká: "Kulový blesk je port spojující náš zjevný prostor se skrytým prostorem s podobnými, nikoli však identickými vlastnostmi."




NASA zahlédla na měsíci Jupiteru „překvapivou aktivitu” a svolává média

Hubbleův vesmírný dalekohled zaznamenal na Jupiterově měsíci Europě něco zvláštního. Jde o „překvapivou aktivitu“ oznámila NASA a svolala na pondělí mimořádnou tiskovou konferenci. Okamžitě tím vyvolala spekulace o tom, zda se objev netýká mimozemského života. Právě Europa je totiž podle astrobiologů vedle Marsu a Saturnova měsíce Titanu nejpravděpodobnějším místem, kde je možné hledat život.


Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Kvadratura Saturnu s Neptunem. Aspekt obecně symbolizuje rozklad, hroucení jistot. Lidé pod vlivem aspektu nejsou schopni rozeznat realitu od iluzí. Tradičně pak aspekt symbolizuje nebezpečí spjatá s vodním živlem. 
  • Od čtvrtka nás bude bude trápit kvadratura Marsu s Jupiterem. Lidem nese nedostatek velkorysosti. Činy nevedou k úspěchu. Lidé neznají míru a jsou lhostejní k následkům svých činů.
Pro celý rok 2016 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat