neděle 26. února 2017

8. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden mne asi nejvíc zaujal článek níže. Prostě představa dítěte hlídaného psem před 30 000 lety mne nějak dostala...

No a jinak se zdá, že zima skončila...

 a tohle snad zase až příští rok
....

Bestie se raduje ze spousty vody a sluníčka


K následujícímu článku bych jen chtěl poznamenat jediné. Nějak nedokážu uvěřit myšlence, že současná (i starověká) psí plemena byla vyšlechtěná z domestikovaných vlků, divokých psů, či z jejich kříženců. Představu, že dokonale vyšlechtěný "maltézáček" s culíčkem pro berušku je následkem toho, že naši předkové nechtěli utrácet, za velký pelíšek pro "pořádného psa",  mi prostě hlava nebere. Potažmo tuto myšlenku, pokud vím, ještě nikdo ani nedokázal. 

Byly nalezeny 26 000 let staré otisky dítěte se psem.

Jeskyně Chauvet ve Francii je známá jako naleziště jedněch z nejstarších obrazů na světě. Více než 400 obrazů zvířat bylo vytvořeno před přibližně 32.000 roky. V zadní části jeskyně, byl učiněn další objev. Stopy malého dítěte doprovázeného velkým psem či vlkem, táhnoucí se ve vzdálenosti 45,72 metru. Otisky byly vmáčknuty do měkkého jílu, ztvrdly a zůstaly v klidu po tisíce let.
Lidské otisky patří bosému dítěti ve věku osm až deset let, 1,4 metru vysokému. Dítě šlo, neběželo, ačkoli v jednu chvíli se zdá, že on, nebo ona uklouzlo v jedné chvíli po měkkém jílu. Výzkumníci vědí, že dítě neslo pochodeň, protože existují důkazy o zastávce, kde na jednom místě vyčistilo oheň pochodně a zanechalo skvrnu dřevěného uhlí.
Je úžasné si představit paleolitické dítě zkoumající starobylou jeskyni, s obrazy a lebkami, které byly umístěny uctivě v zadní části jeskyně  a doprovázené, podle otisků nohou a tlap, vlkem, nebo velkým psem.
Tento nadčasový obraz dítěte a psa rozbíjí představu, že psi byli domestikováni před pouhými 15.000 lety.


Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Opozice Jupiteru s Uranem. Ta v lidech vyvolává přehnanou impulzivitu. Může zavinit náhlé ztráty a prohry. Narušuje přátelské vztahy.
  • Opozice Marsu s Jupiterem nese nedostatek velkorysosti, lakomost. Plány nevedou k úspěchu, lidé jsou lhostejní k následkům svých činů.
Pro celý rok 2017 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat