neděle 5. března 2017

9. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden mne samozřejmě potěšilo přicházející jaro. Podstatně méně se mi líbila zvěst o zařazení Česka zpět mezi rozvojové země. Když teď o tom přemýšlím, bylo někdy Česko oficiálně označováno jako rozvojová země? Teď vlastně nevím... V každém případě je to zajímavý výsledek 27 let intenzivního budování tržního ráje v naší zemi.



V minulé pondělí vykvetly jehnědy a dokonce jsme objevili i kytičku...


Banka JPMorgan vyloučí Českou republiku ze skupiny vyspělých zemí do skupiny emerging markets. Činí tak poté, co se příjem na hlavu v Česku poslední tři roky vytrvale pohybuje pod bankou stanovenou úrovní pro vyspělé země. Oznámila to dnes ve zprávě.


Mapování sítě tajemných "Druidských tunelů" ve Skotsku

Vědci pracující pod Edinburgh University School of Geosciences zjistili, že sada tunelů a jeskyní pod městem Glimerton, poblíž Edinburghu, je mnohem rozsáhlejší, než se původně předpokládalo a může naznačovat existenci skrytého podzemního druidského chrámu.
Skutečný účel a tvůrci systému tunelů, známých jako Glimerton Cove, zůstávají tajemstvím od založení Glimertonu. Některé historické zprávy říkají, že tunely byly použity místním kovářem Jiřím Patersonem, který žil v tunelech a používal je jako dílnu. Nicméně, zprávy o tunelech sahají do mnohem vzdálenější minulosti.
V současné době jsou prohlídky tunelů organizované i pro veřejnost.
Ve snaze rozluštit záhadu, výzkumníci z univerzity v Edinburghu zkoumají podzemí pomocí systému GEORADAR. K svému překvapení zjistili, že tento systém tunelů je mnohem rozsáhlejší, než se původně předpokládalo a zahrnuje mnoho skrytých úseků, z nichž některé jsou zaslepeny úmyslně. Celý systém tunelů je alespoň dvakrát větší než bylo původně odhadováno. Tunely jsou lemovány kamennými lavicemi, výklenky s kamennými stoly, a dokonce je zde i kaple.


Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Opozice Jupiteru s Uranem. Ta v lidech vyvolává přehnanou impulzivitu. Může zavinit náhlé ztráty a prohry. Narušuje přátelské vztahy.
  • Už pouze v pondělí nás potrápí opozice Marsu s Jupiterem nese nedostatek velkorysosti, lakomost. Plány nevedou k úspěchu, lidé jsou lhostejní k následkům svých činů.
  • Vystřídá ji v úterý kvadratura Jupiteru s Plutem. Mezi lidi vnáší podvody, chybný úsudek, poškození stávajícího systému a struktur společnosti, skandály.
Pro celý rok 2017 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat