neděle 7. října 2018

40. Hadův týden


Vítám vás v novém týdnu.  Asi jste si všimli nového vzhledu blogu. Snad je nyní přeci jen trochu přehlednější a čitelnější.
To co mne minulý týden zaujalo jsou v podstatě všechny tři zařazené odkazy, myslím, že jde o skutečně zajímavé články.
První odkaz mě asociuje následující citátek...
„Takže jsi dříve všechno věděla?“
Nakrčila nos. „To každý. Říkala jsem ti to. To není nic zvláštního, vědět, jak věci fungují. A vážně bys to měl zapomenout, jestli si chceš hrát.“
„Hrát na co?“
„Na tohle,“ řekla. Mávnutím ruky obsáhla dům a nebe a nemožně velký úplněk, mlhoviny a Mléčnou dráhu a shluky zářících hvězd.
Oceán na konci uličky, Neil Gaiman

PŘIBÝVÁ DĚTÍ, KTERÉ MLUVÍ O SVÝCH MINULÝCH ŽIVOTECH. LZE JIM VĚŘIT?

"Jsem ráda, že jsi zase moje maminka," pronese zničeho nic čtyřletá holčička a její matku z těch slov zamrazí. Přitom nejde o nic neobvyklého. Dětí, které během řeči odkazují na prožitky z minulých životů, ve světě přibývá.






Nová fyzika se nekoná. Struny vs. kvantová gravitace

Standardní model stále platí. Poslední výsledky nejsou překvapením. Supersymetrické částice nebyly pozorovány.
Příroda prostě i nadále potvrzuje obecnou relativitu, kvantovou mechaniku a (v rámci kvantové teorie) standardní model částic.






Prehistorické umění ukazuje na neznámou ztracenou indickou civilizaci


Objev skalních řezeb, o nichž se věří, že jsou desítky tisíc let staré, v indickém západním státě Maharashtra, velmi vzrušilo archeology, kteří věří, že jsou to stopy dosud neznámé civilizace, píše Mayuresh Konnur z BBC Marathi.
Skalní řezby - známé jako petroglyfy - byly objeveny na vrcholcích v konkanské oblasti západního státu Maháráštra.
Jsou na nich  zobrazeny zvířata, ptáci, lidské postavy a geometrické vzory.
Způsob provedení petroglyfů a jejich podobnost s těmi, které se nacházejí v jiných částech světa, vede experty k přesvědčení, že byly vytvořeny v prehistorických dobách a patří k nejstarším, které byly kdy objeveny.
"Většina petroglyfů ukazuje známá zvířata. Existují zde obrazy žraloků a velryb, stejně tak  obojživelníci jako želvy," dodává Garge.
To však vyvolává otázku, proč některé petroglyfy zobrazují zvířata jako  hrochy a nosorožce, kteří zde nežijí.



Astrologické výstrahy pro příští týden

  • V úterý bude Měsíc v Novu ve znamení Vah. Období bychom měli využít k rozvíjení vztahů s přáteli. Čas je také vhodný třeba k nákupu oblečení, nebo pokud něco tvoříte, tak k využití inspirace. Luna bude tvořit kvadraturu na Pluto. Kvadratura s Plutem je aspekt, který způsobuje přecitlivělost a v lidech vyvolává tendence k urychlování věcí, vztahů, dějů. Proto raději v tomto Novu zpomalte a těšte se z Babího léta, nepřijímejte zbrklá rozhodnutí a nepřete se se svými blízkými. 

  • Kvadratura Venuše s Marsem. Aspekt způsobuje nesoulad mezi pohlavími, vzájemné nedorozumění. V partnerských svazcích pak počítejte  s neschopností správně odhadnout přání a potřeby svého protějšku.
  • Celý týden působí kvadratura Slunce s Plutem. Jedná se o poměrně autodestruktivní aspekt. Lidé si před sebe staví neviditelné překážky, existující jenom v jejich hlavě, které chtějí překonat i za cenu vlastního sebezničení. 
Pro celý rok 2018 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat