neděle 14. října 2018

41. Hadův týden

Zásobník...

Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden jsem mne zaujalo především téměř neuvěřitelné počasí.
Radost mi udělala i kniha, kterou jsem právě dočetl. Je to román Načisto od Sergeje Lukjaněnka. Je to druhý a závěrečný díl, navazující na knížku Nanečisto. Jedná se o velmi zvláštní sci-fi, skutečný ohňostroj neobvyklých nápadů, ve světě sci-fi naprosto originální. Těm, kdo mají tento žánr rádi vřele doporučuji.


 

Bestie podzimní



MÍSTO LÉKŮ DO LESA! SKOTŠTÍ LÉKAŘI ZAČALI PACIENTŮM PŘEDEPISOVAT POBYT V PŘÍRODĚ


Na základně skvělých výsledků projektu, který prokázal sílu podpořit proces uzdravení, už nebudou praktičtí doktoři ze skotského souostroví Shetlandy pobyt v přírodě pouze doporučovat, ale stane se součástí receptu.






David D. Cain: Váš životní styl už nalajnovali jiní

"V západním světě velké společnosti úmyslně nechaly vzniknout a podporují životní styl založený na zbytečném utrácení. Firmy ve všech odvětvích mají velký zájem na tom, aby průměrný člověk radostně vydával peníze za hlouposti. Podněcují nás k nevědomému a nepotřebnému nakupování, kdykoli jen mohou."




Vesmír se rodí stále dokola. Dokazují to tzv. Hawkingovy body, tvrdí celebrita kosmologie Roger Penrose 

Začátkem srpna se ve veřejné knihovně vědeckých článků Arxiv dočkala publikace skutečně neobvyklá zpráva, nad kterou by, nebýt věhlasného spoluautora, komunita nejspíše jen mávla rukou.



Astrologické výstrahy pro příští týden

  • V úterý bude Měsíc v první čtvrti ve znamení Kozoroha. V tomto znamení není Luna dobře umístěna probouzí v nás přílišnou ctižádostivost. Vede k zanedbávání partnerů, přátel rodiny. Toto působení naštěstí zlehčuje sextil s Jupiterem, který bude dávat štěstí našim aktivitám. Zkusme to nepřehánět v práci a raději energii věnovat tvořivosti a místo vydělávání peněz, ji raději investovat do příjemných chvilek. Konjunkce Měsíce a Pluta podporuje touhu pronikat do tajemství a skrytých věcí a zvyšuje sexuální energii.

  • Pouze v pondělí působí kvadratura Slunce s Plutem. Jedná se o poměrně autodestruktivní aspekt. Lidé si před sebe staví neviditelné překážky, existující jenom v jejich hlavě, které chtějí překonat i za cenu vlastního sebezničení. 
  • Od středy bude působit opozice Slunce s Uranem. Vyvolává přehnanou touhu po svobodě a nezávislosti. Lidé jsou pod vlivem aspektu umínění, mají špatný úsudek a přehnaně riskují. Lehce se dá rychle zničit to, co člověk dlouho budoval. Pozor na úrazy a dopravní nehody. 
  • V sobotu se přidá opozice Venuše s Uranem. Jedná s o aspekt způsobující nestabilitu v citovém životě - náhlá vzplanutí, náhlé rozchody. Problémem mohou být i chutě k impulsívnímu utrácení.
Pro celý rok 2018 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat