neděle 30. září 2018

39. Hadův týden

Paříž - Luxemburská zahrada

Vítám vás v novém týdnu. O víkendu mne skolila jakási viróza, která během předcházejícího týdne jaksi "vybila" mé okolí. Díky této nepříjemnosti jsem na YouTube objevil kanál Inda Praveena Mohana, od jehož videí jsme se skutečně dva dny nedokázal utrhnout. Níže najdete odkaz na tento odběrový kanál, jedná se o fantastickou procházku po záhadách indické historie.



Neandertálci používali své ruce pro přesnost, ne jen pro sílu

Meagan Cantwell pro časopis Science uvádí, že tým evropských vědců zjistil, že neandertálci byli schopni přesného úchopu rukou a umísťuje je to do souladu spíše dnešními krejčími a malíři, než se zedníky, řezníky a jinými dělníky.









Indické záhady

Pokud se probírají nepochopitelné artefakty z minulosti, či ještě nepochopitelnější megalitické památky, nejčastěji se nakonec skončí u starověkého Egypta, či civilizací Jižní Ameriky. Méně lidí si již uvědomuje, že tu máme ještě obrovské území Indie s pradávnou civilizací, jejíž dokumentované kořeny mizí ve skutečných propastech času. Na YouTube jsem našel nesmírně zajímavý kanál, který najdete ZDE: https://www.youtube.com/channel/UCe3OmUXohXrXnNZSRl5Z9kA.
Praveen Mohan vás na něm bude provázet neuvěřitelnými památkami Indie s bizarními artefakty, nad jejíchž vznikem zůstává rozum stát a které absolutně nezapadají do současného paradigmatu o vývoji lidské civilizace. Pokud vám nevyhovuje angličtina, stačí si spustit překlad anglických titulků do češtiny. 
Následující video je malá ochutnávka:




Astrologické výstrahy pro příští týden

  • V úterý stojí Měsíc v poslední čtvrti ve znamení Raka. Bude poškozen a proto nám bude způsobovat přílišnou citlivost až vztahovačnost. Postavení Měsíce způsobuje konflikty mezi vědomím a nevědomím a neurotické reakce. Díky opozici se Saturnem očekávejte i pocity zmaru až deprese.
  • Od pátku bude působit kvadratura Venuše s Marsem. Aspekt způsobuje nesoulad mezi pohlavími, vzájemné nedorozumění. V partnerských svazcích pak počítejte  s neschopností správně odhadnout přání a potřeby svého protějšku.
Pro celý rok 2018 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat