neděle 21. října 2018

42. Hadův týden

Klikoroh devětsilový

Vítám vás v novém týdnu. Krom odkazů níže, mne ještě potěšil naprosto neuvěřitelný článek v  National Geographic, který najdete zde: VĚDCI VYSVĚTLILI, K ČEMU MOHLY SLOUŽIT ZÁHADNÉ SOCHY NA VELIKONOČNÍM OSTROVĚ
Takže vážení, až příště budete na výletu v přírodě a najdete nějakou hezkou studánku, z které si budete chtít doplnit vodu i příští rok, tak to nejlépe zajistíte následujícím způsobem. Na kopci si vyhlédněte nějaký pěkný kámen, minimálně velikosti větší garáže. Pokud bude větší, tak to bude mnohem lepší. Vylámejte ho z kopce a přitesejte do podoby svého zachmuřeného souseda. Přepravte ho ke studánce a vztyčte. Pozor! Doprava do vzdálenosti 5 km neplatí, to je břídilství. Když vaše soška pěkně stojí tak neváhejte a vypravte se do sousedního okresu a tam v lomu s pěkným červeným kamenem vylámejte šutr alespoň o velikosti dvousetlitrového sudu, přitesejte do podoby slušivého kloboučku. Ten si hoďte na záda a doběhněte zpět ke studánce a vaší sošce posaďte na hlavu. A je to. Tímto způsobem studánku najdete příští rok i roky další. Tedy pokud to přežijete...  Máte s tím nějaký problém? V tom případě nechápete vědecký přístup ke hledání studánek.




Věda se postavila na stranu astrologie?

V poslední době se objevila řada studií, jejichž autoři došli k závěru, že naše datum narození má významný dopad na náš budoucí život.







Jeden z novějších experimentů potvrzuje, že realita existuje pouze tehdy, když se na ni díváme.

Podle dobře známé teorie kvantové fyziky chování částic se mění v závislosti na tom, zda je nebo není přítomen pozorovatel, který by částice pozoroval.
Tato hypotéza v podstatě tvrdí, že realita je určitým druhem iluze, která existuje jen tehdy, když se na ni díváme.
V minulosti bylo v oblasti kvantové fyziky provedeno již mnoho experimentů, které ukazují, že to může být opravdu tak.
A teprve nedávno přišli fyzici z Australské národní univerzity (Australian National University) s dalšími důkazy, které stejně potvrzují iluzorní povahu reality.
Tito vědci provedli experiment s opožděnou volbou, který byl několikrát proveden již v minulosti a nyní jen potvrdil, že realita neexistuje, dokud není pozorována, resp. měřena.



Neandertálci utrpěli mnoho traumatických úrazů. Tak jak to, že žili tak dlouho?

Zdá se, že naši příbuzní mezi starověkými hominidy měli překvapivě sofistikovanou zdravotní péči.
Neandertálci utrpěli ve svých dobách mnoho zhoubných zranění. Vzácné pozůstatky našich starověkých lidských příbuzných ukazují rozdrcené končetiny, zlomeniny lebek a zlomené žebra - pozůstatky z loveckých nehod a válčení. To znamená nejen těžké abscesy zubů a zlomené zuby, které také mohly přispívat k těžkým chronickým bolestem.
Za těmito hrůznými detaily je však skutečnost, že mnozí z těchto jedinců přežili měsíce nebo dokonce roky po svém zranění. Žili, aby bojovali další den. To je v rozporu s některými běžnými předpoklady o neandrtálcích: Ve srovnání s moderními lidmi jsou často považovány za osoby, které postrádali potřebné soucitné, nebo kognitivní schopnosti, umožňující, aby se staraly o nemocné. "Musíme vycházet ze skutečnosti, že přežili a že jim pomáhali jiní - a v některých případech tato pomoc musela být dobře informovaná a poměrně dobře plánovaná," ​​říká Penny Spikinsová , archeoložka na University of York ve Spojeném království . Jejich přežití bylo možné, jen když měli důmyslnou zdravotní péči.



Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Ve středu bude Měsíc v úplňku, ve znamení Býka. V tomto znamení je Luna povýšena tudíž vždy dobře umístěna. Úplněk by jsme měli využít k tomu abychom se věnovali všemu co je spojené s domovem, rodinou. Postavení podporuje i přátelský a společenský život. Ženám tato pozice umožňuje tvůrčím způsobem využít intuici a inspiraci. Období přeje i finančním záležitostem a obchodu s nemovitostmi. Opozice Měsíce s Venuší, během tohoto úplňku, svádí k pohodlnosti a přílišné chuti na sladké, či na méně zdravá jídla. Konjunkce s Uranem pak rozvíjí intuici, předvídavost a tvořivost. Pozor, ale na jistou náladovost, která tento aspekt provází. 

  • Opozice Slunce s Uranem. Vyvolává přehnanou touhu po svobodě a nezávislosti. Lidé jsou pod vlivem aspektu umínění, mají špatný úsudek a přehnaně riskují. Lehce se dá rychle zničit to, co člověk dlouho budoval. Pozor na úrazy a dopravní nehody. 
  • Opozice Venuše s Uranem. Jedná s o aspekt způsobující nestabilitu v citovém životě - náhlá vzplanutí, náhlé rozchody. Problémem mohou být i chutě k impulsívnímu utrácení.
Pro celý rok 2018 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat