neděle 14. dubna 2019

15. Hadův týden



Vítám vás v novém týdnu. Dneska jsem zařadil odkaz na zajímavý článek, který se mne jaksi dotýká na osobní rovině.
Jednak je o nezpochybnitelném odkazu civilizace, která zmizela v dnes již nezpochybnitelných kataklyzmatech epochy Mladší Dryas. Když říkám nezpochybnitelných, myslím tím nezpochybnitelných pro lidi se zdravým rozumem a věřícím na vědecké důkazy (například https://hade-eldar.blogspot.com/2017/03/12-haduv-tyden.html, nebo https://hade-eldar.blogspot.com/2018/12/48-haduv-tyden.html). Bohužel tyto dvě podmínky v dnešní době nesplňuje, jak se zdá, valná část akademické obce. Tak nějak zoufale zařazuji dál a dál články o dění před 12 000 lety a doufám, že alespoň někoho osloví. V naší podivné české kotlině o tom všem nikdo nic nechce vědět.
No a za druhé se mne článek dotýká jako astrologa, protože fakta, jak se zdá, odsouvají dějiny astrologie do doby před více jak 12 000 lety. Samozřejmě pro lidi, pro které je astrologie pavěda, to nic neznamená. Klidně budou věřit tomu, že lidé se věnují 12 000 let blbině, která nefunguje. Což už ale není víra, ale psychická porucha.






12 000 let staré petroglyfy v Indii zobrazují posvátné symboly globálního významu, včetně astrologických symbolů

Jeden z nejvýznamnějších archeologických nálezů nedávné doby byl objev stovek petroglyfů (skalní rytiny), v Ratnagiri a Rajapur oblast státu Maharashtra v západní Indii. Petroglyfy byly vyryty na rezavě červeně zbarvené lateritové skály, které dominují plochým kopcům pobřeží Konkanu. 1. října 2018, BBC uvedla dokument o těchto nálezech, který vyvolal celosvětovou pozornost.

"Naše první dedukce ze zkoumání těchto petroglyfů vyvozuje, že byly vytvořeny kolem roku 10.000 př.nl ," řekl ředitel BBC ministerstva pro státní archeologii Maharashtra Tejas Garge. 
To staví datum vzniku těchto skalních vyřezávaných obrazů na samý začátek postglaciálního období, kdy se lidstvo právě vynořilo z kataklyzmat epochy mladší  Dryas.
Mnohé petroglyfy zobrazují posvátné symboly, které se nacházejí v umění a kultuře mnoha civilizací. 
Jeden velký petroglyf zobrazuje okřídleného Scaraba, populární starověký egyptský symbol spojený se stvořením a znovuzrozením.
Další nádherný petroglyf objevený u Ratnagiri zobrazuje muže, drží dvě zvířata za zadní nohy. Toto je symbolický motiv ve starověkém umění a je znám jako  'pán zvířat'. 
Motiv je znám napříč Mezopotámským uměním, a byl dokumentován od období Uruku až kprvnímu tisíciletí př. n. l.
Další zajímavý petroglyf objevený u Ratnagiri zobrazuje pár ryb, které jsou k sobě obráceny opačnými směry, propojené stuhou nebo páskem. Tento symbol byl používán po tisíciletí pro souhvězdí a znamení Ryb.

Objev tohoto 12 000 let starého petroglyfu však odsunuje datum vzniku astrologických symbolů do období kolem 10.000 př.nl, nebo dříve a dává možnost, že naše astrologické znalosti jsou dědictvím ztracené civilizace, která vzkvétala během doby ledové.
Další petroglyf ukazuje muže, který drží nádobu nad hlavou oběma rukama, a vypadá podobně jako Vodnář, nosič vody, který vylévá proud vody z nádoby nad hlavou, nebo na rameni.

Jedním z tajemství petroglyfů Ratnagiri, na které poukázala zpráva BBC, je to, že ukazují zvířata jako například hrocha, který není indický. Existuje také alespoň jeden petroglyf, který vypadá jako klokan! Je dobře známo, že klokan je původem z Austrálie a nežije nikde jinde na světě.

Je zřejmé, že petroglyfy z oblasti Konkan v Maharashtra, táhnoucí se od Ratnagiri na severu až po Sindhudurg na jihu, obsahují některé z nejstarších zobrazení posvátných symbolů používaných kulturami ve starověkých a moderních světech. Toto posouvá datum pro začátky astrologické tradice a posvátných symbolů k vzdálenému období 10,000 před naším letopočtem, kdy se lidstvo právě  vynořilo z hrozných kataklizmat epochy mladší  Dryas.

To vyvolává možnost, že pás Konkan byl místem, kde se přežili příslušníci pokročilé civilizace z doby ledové a ryli svou posvátnou moudrost do skalnaté krajiny. Je třeba více zkoumat, zda a proč petroglyfy připomínají hrochy a klokany.
Není pochyb o tom, že se jedná o mimořádně významný objev, který může zásadně změnit naše současné vnímání původu posvátných symbolů a astrologické tradice.





Astrologické výstrahy pro příští týden

  • V pátek 19.4. bude Měsíc v úplňku ve znamení Vah.  Měsíc nám přinese silnou závislost na pocitech jiných. Lidé pod jeho vlivem budou silně prožívat ne harmonii ve vztazích, především partnerských. Obecně se pod vlivem úplňku v tomto znamení lidé zbytečně rozrušují, jsou silně citově labilní, přehnaně emoční.
    Měsíc bude ještě poškozen opozicí s Uranem. Aspekt způsobuje náhlé, nevysvětlitelné změny nálady. Často vede i k nehodám, či náhlým onemocněním. Lidé pod vlivem aspektu vyhledávají nová vzrušení, navazují náhlé známosti, které dlouho nevydrží.
  • Do úterý působí kvadratura Slunce s Plutem. Pod vlivem aspektu se lidé snaží prosadit svou vůli silou. 
  • Do středy působí kvadratura Venuše s Jupiterem. Aspekt v lidech rozvíjí rozmazlenost, lenost, pohodlnost. Svádí k přejídání, holdování sladkostem. Pozor na utrácení peněz za luxus a pokrytecké chování.
Pro celý rok 2019 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat