sobota 1. ledna 2022

Co nás čeká v roce 2022 z pohledu astrologie?


Musím říct, že vzhledem k podivným posledním dvěma rokům, je mi výše uvedená otázka pokládána skutečně často. Pokud si pozorně přečtete můj horoskop na rok 2021:

https://hade-eldar.blogspot.com/2020/11/konjunkce-jupiteru-saturnu-ve-vodnari.html  (a především jeho závěr) tak zjistíte, že příští rok 2022 nelze z pohledu astrologie vnímat izolovaně, ale je nutné na něho nahlížet jako na pokračování pohybu planet. Pokud tedy mám posuzovat závěr horoskopu z loňského roku a hodnotit jak lidé v jeho testu obstáli, tak mohu konstatovat jediné. Inu příliš neobstáli. Tedy většina z nich. 

Co tedy ten rok letošní? 

Astrologicky lze rok rozdělit na dvě velmi odlišné části.

Asi vás překvapím, ale první polovina roku vypadá velice klidně.  

Už 17. ledna končí kvadratura Saturnu na Uran, která představuje velmi silný boj mezi progresivními myšlenkami a pohyby a konzervativními pokusy udržet věci tak, jak jsou. Zároveň se již 29. 12. 2021 Jupiter přesunul z Vodnáře do znamení Ryb. 

Spojení obojího by mělo přinést úlevu, a poskytnout dlouho očekávaný klid. 

Situaci bude tedy od poloviny ledna dominovat především Jupiter a Neptun v Rybách a od 12. 2. 2022 do 10. 5.2022 bude řídícím aspektem konjunkce Jupiteru a Neptuna ve znamení Ryb, vrcholící 12.4.2022.

Jupiter a Neptun společně v Rybách vládnou oblastem medicíny, ropy, vesmíru a moře. Jejich příznivý aspekt znamená, že právě zde můžeme v roce 2022 očekávat velký vývoj. Kromě medicíny, ropy a vesmíru vládnou Jupiter a Neptun také umění, takže můžeme očekávat vývoj i ve filmu, hudbě a malířství. 

Konjunkce Jupiteru s Neptunem v Rybách naposledy nastala v březnu 1856 a předtím v únoru 1690. Můžete tedy vidět, jak vzácná je to událost! Je to významné i z toho důvodu, že obě planety vládnou Rybám a vzájemně se podporují. Pokud tedy existuje konjunkce, kterou lze označit za duchovní, je to právě tato. Lze tedy předpokládat, že i v roce 2022 bude mít vliv. 

Za zmínku určitě stojí, že Neptun také vládne všemu, co souvisí s drogami a alkoholem, a rok 2022 může v mnoha zemích přinést trend k legalizaci drog. 

Neptun byl objeven v roce 1846. Když se o deset let později se spojil s Jupiterem v konjunkci, přinesl do viktoriánské epochy nadpřirozeno, okultní seance, rozmach desek Oujia a podobně. Evropa také ve zvýšené míře objevila psychotropní látky. Námořníci si ze svých cest přiváželi opium a doky v East Endu prosluly svými nevěstinci a opiovými doupaty. Mnoho slavných viktoriánských spisovatelů bylo závislých na léku Laudanum, který obsahoval 10 % opia. Ostatně, všichni si ho mohli koupit v lékárně.

Asi je vám jasné, že nárůst duchovní úrovně a vztahu k umění je krásný, ale že vše výše uvedené může těžko vyřešit ekonomické problémy, které se nashromáždily za poslední dva roky. 

Lze tedy říct, že první polovina roku bude jakýsi oddechový čas, ve kterém mají státy klid na řešení problémů. Jestli toto období využijí, to už je jiná otázka, ale během první poloviny roku budou problémy pravděpodobně poněkud zmírněny a pod kontrolou. Tak či onak se svět bude dál otřásat epidemií koronaviru díky kšeftům s vakcínami a s novými „účinnými léčebnými postupy“. 

V každém případě vhodné konstelace pro celkovou obnovu ekonomiky budou trvat celé toto období. 

Nicméně bych rád upozornil na ještě jeden problém výše uvedené konstelace, tedy konjunkce Jupiteru a Neptuna. Při nevhodném stavu kolektivního vědomí můžeme při tomto aspektu očekávat nějaký velký podvod. Taková událost by se mohla odehrát v období mezi 14. a 23. dubnem, kdy bude Slunce v kvadratuře s planetou Pluto. Na druhou stranu je možné, že situace naopak přinese odhalení tohoto podvodu. 

12. května se Jupiter přesune z citlivých Ryb do agresivního Berana. Situace ještě zůstane klidná, protože bude pokračovat působení harmonických aspektů.

Situace se obrátí ve druhé polovině srpna. 15.8. nastoupí kvadratura Saturnu ve Vodnáři s Uranem v Býku, tedy situace, kterou známe důvěrně z minulého roku. Aspekt bude pokračovat až do 21.11. Během té doby bude průběžně Mars napadat jednotlivé planety.

To vše povede k negativitě, ekonomickým problémům, krizím, nepokojům. Lze očekávat i růst napětí v mezinárodní situaci, hledání hlavního nepřítele. Za zmínku stojí, že Uran -  planeta změn, bude stát na stejném stupni znamení Býka jako v roce 1938. 

Netvrdím, že nutně postavení Uranu způsobí válku, ale domnívám se že je to začátek velmi neklidného období a je velmi těžké říct do jakého stupně napětí mezi lidmi a jejich vládami, či mezi jednotlivými státy, vykulminuje. Nedovedu si také představit, jak ustojí období, které je před námi, EU, jejíž parlament se chová naprosto nesmyslně i v relativně stabilní době. 

Uran vstoupil do Býka 5. května 2018 a zůstane tam do 26. dubna 2026. Proto si myslím, že toto období je třeba vnímat i z hlediska dlouhodobých cyklů, tedy jako čas, který směřuje ke konci epochy Kali Yuga.

Proto předpokládám, že druhá polovina roku 2022 je pouze součást delšího období, kdy mnoho zemí zažije spontánní protesty a nepokoje. Lidé začnou mnohem silněji vzdorovat autoritě, což donutí úřady k určitým ústupkům a přijetí určitých opatření, protože mnoho zemí se bude přibližovat revoluci. Země trpící ekonomickou nestabilitou pravděpodobně zaznamenají politický chaos.

Myslím, že ve stejném duchu lze vidět i procesy a děje, které můžeme očekávat od naší planety a přírody. Vzhledem k tomu jak se turbulence přírodních dějů zvyšuje (ostatně jako vždy, když se blíží sluneční maximum) nelze čekat klid ani v této oblasti. Lze předpokládat větší výskyt zemětřesení, explozí sopek a přírodních katastrof.

Co říci závěrem? První polovinu roku doporučuji využít pro duchovní práci, odpočinek a regeneraci. V druhé půlce roku nám Saturn a Uran přinese eskalaci událostí, které naplňují již dávno předpovězenou Kali Yugu, temný věk. To, co můžeme ovlivnit, je, v jaké úrovni vědomí vším projdeme. Jestli budeme jednat z pozice strachu a nebo vnitřní svobody a duchovního přesahu.

A nezapomeňte, že jakákoli krize je pouze příležitostí ke skutečné změně, novým příležitostem a novému životu! Pouze tak se můžeme vypořádat se všemi krizemi, které nás v životě čekají, včetně té poslední.

"Svět je jenom divadlo, třpytící se a prázdné. Je a zároveň není. Je tak dlouho, jak ho chci vidět a účastnit se ho. Jakmile se o něj přestanu zajímat, tak mizí. Nemá žádnou příčinu a neslouží žádnému cíli. Prostě se jenom objeví, když zrovna není naše mysl zaneprázdněna. Jeví se přesně takovým, jaký je, ale není v něm žádná hloubka, ani nemá žádný smysl. Skutečný je jenom ten, kdo přihlíží. Můžeme ho nazvat Já nebo átma. Pro Já je svět jenom barevné divadlo, které ho baví, dokud trvá a jakmile je konec, hned na ně zapomene. Podle toho, co se děje na scéně, tak se buď třese strachy nebo otřásá smíchem, ale je si stále vědom toho, že je to jenom divadlo. Baví se tím - ale bez obav nebo tužeb, prostě to bere, jak to přichází." - Šrí Nisargadatta Maharádž

Share:

0 komentářů:

Okomentovat